Přednáška Městské policie Valašské Meziříčí na téma PREVENCE KRIMINALITY A BESIP

V úterý 24. 9. 2013 se v rámci Týdne sluchově postižených ve Zlínském kraji konala zajímavá přednáška. Strážník Městské policie ve Valašském Meziříčí Pavel Kachtík si pro nás připravil informace o prevenci kriminality a také o bezpečnosti silničního provozu. Přítomní v zaplněné zasedací místnosti administrativní budovy na Zašovské ulici si tak mohli „poslechnout“, jak předcházet a bránit se útokům zlodějů. Zajímavá byla názorná ukázka toho, jak bezpečně vybírat peníze z bankomatů nebo jak nosit batoh a další zavazadla v davu lidí. Přednáška byla velmi zajímavá i díky prezentaci složené z reálných záběrů pořízených přímo ze zásahů policie. Fotografie byly mnohdy odstrašující – například ty, které ukazovaly, jak může pro cyklistu dopadnout jízda s alkoholem v krvi v kombinaci s chybějící přilbou. Celá přednáška byla tlumočena do znakového jazyka a vůbec poprvé byl ve Valašském Meziříčí zajištěn také simultánní přepis mluvené řeči.


Děkujeme strážníkovi Pavlovi Kachtíkovi za zajímavé povídání a dík patři i panu Tomáši Křenkovi, který ochotně zajišťoval simultánní přepis.


Více fotografii najdete zde:http://www.chcislyset.cz/fotogalerie.php?album=65   

Poradenské centrum pro sluchově postižené Kroměříž, o.p.s., Velehradská 625, Kroměříž 767 01 Evidence činností pro zaměstnance